Festivalsjef og bookingansvarlig, Torgeir Ekeland, slapp på torsdag kveld ni nye navn foran årets festival. Ágy, The Modern Times, Pasha, White Foxes, Mary’s Kids, Northkid, Kristoffer Karjalainen, Stuck In North, Überwolf og et av årets store trekkplaster, Datarock.

– Jeg er utrolig glad for at vi fikk muligheten til å hente Datarock. De er på tur tilbake etter en liten pause og gjør særdeles få festivaler i sommer. Jeg tror faktisk vi er først ut med å annonsere dem, forteller Ekeland i en pressemelding om bandet som for tiden et opptatt som fast husband i TV2s store vårsatsing, Stian Blipp Show.

– Spennende artist

Festivalsjefen er også fornøyd med at de har en rekke band og artister fra Nord-Norge på programmet.

– Ágy fra Nordreisa var Urørt-finalist i fjor, og herjet under årets Trondheim Calling. En veldig spennende artist som vi forventer store ting fra i årene som kommer. The Modern Times visste nøyaktig hvor bra de kan være, da de spilte på City Scene forrige helg og White Foxes fra Vadsø kommer med nytt album i løpet av våren, sier bookingsjefen.

– Vardø-bandet Überwolf tar også turen, med sin powertrio, legger han til.

 

Håper på nye singler

Kristoffer Karjalainen, Northkid og Stuck In North er alle fra Alta.

– Northkid, gamle Approaching Pluto med Bilal Saab på vokal, visste glimt av kommende storhet i fjor, og har siden jobbet med låtmaterialet. Vi håper de kommer ut med noen singler i løpet av våren slik at vi kan glede oss enda mer til årets konsert, opplyser Ekeland.

by:Larm

Torgeir Ekeland og hans kollegaer i Aronnesrocken var å speidet etter nye artister under by:Larm i år. Der fant de Oslo-rapperen Pasha. Han er booket til årets festival.

– Et fyrverkeri av en liveartist, som kommer sammen med DJ og live trommis. Han eier scenen med en vanvittig scenetilstedeværelse, og fengende, catchy 90 talls hip-hop. Dette blir helt rått, sier festivalsjefen om rapperen som skal stå på City Scene.

Ekeland har også booket Mary’s Kids. Et pønkrockband som består av svensker og en altaværing.

– Vi synes det er veldig kult å kunne vise frem hva altafolk driver med andre steder i verden, på hjemmebane. Når Mary’s Kids i tillegg er et så tøft band som de er, var det ingen tvil om at vi måtte hente de til årets festival. Det blir et svett og herlig nachspiel på Studenthuset, lørdag natt, sier Ekeland om bandet med altaværingen Jørgen Bang.