Aronnesrocken har gått fra å være en kompisfestival til en musikkfestival som tiltrekker seg opp mot 4.000 tilskuere de siste 20 årene. Den økende interessen for festivalen medfører til økte utgifter, og på grunn av røde tall i regnskapet må festivalen ta grep. Det betyr at festivalen må ta inngangspenger kommende på den kommende rockefestivalen.

– Vi har bestemt oss for at tiden er inne for å endre på noe av det som har gjort Aronnesrocken kjent, men de siste årene kanskje vært vår hemsko; det å være en gratisfestival, skriver styret i Aronnesrocken i en pressemelding omtalt på altaposten.no.

Festivalen som har vært en viktig arena for unge artister i Finnmark og ellers i Nord-Norge. Det vil de fortsatt være, men på grunn av større navn på plakaten har utgiftene også økt.

– Vi i Aronnesrocken kan endelig se fremover og sette oss nye mål. Det første målet vi setter oss er å få kontroll på økonomien og forretningsmodellen vår. Aronnesrocken innfører dermed betaling for billetter og billettkontroll fra og med 2018, skriver festivalen videre i pressemeldingen.