Bookingansvarlig og festivalsjef, Torgeir Ekeland, slapp tirsdag hele åtte navn på den kommende festivalplakaten 17. til 19. august.

Comet Kid, Frøder, Major Parkinson, Biru Baby, Västerbron, Moron Police, NiteRain og Moillrock er blant artistene som skal lage liv i skogen på Aronnes i august.

– Som alle år booker vi band og artister vi først og fremst er veldig glade i. Hovedfokuset vil alltid være å gi god scenetid til regionale artister, men samtidig må vi ikke glemme at Aronnesrocken har blitt en glimrende arena for publikum å oppleve nye favoritter, sier en meget fornøyd Torgeir Ekeland i en pressemelding.

– Fryd live

Biru Baby fra Alta og Moillrock fra Honningsvåg de første lokale navnene som bookingsjefen har sikret seg i 2017.

– Biru Baby spiller sist på hovedscenen, lørdag natt. De fleste i Alta husker forgjengeren «Cyaneed», og de som allerede har fått oppleve Biru Baby live, vet at dette blir et sceneshow uten sidestykke. Bortsett fra trommisen er vel også alle på scenen fra Alta, opplyser Ekeland.

– Moillrock fra Honningsvåg er alltid en fryd live, med sine musikalske krumspring, engasjerende og energisk sceneshow, og et samspill til å bli misunnelig av, fortsetter festivalsjefen i pressemeldingen.

Svensker

Comet Kid og svenske Västerbron er to av bandene som ble booket tidlig til neste års festival. Den mangeårige bookingsjefen for festivalen har lenge hatt ønske om å få de to bandene til Aronnesrocken.

 

– Jeg har tenkt lenge på disse to, og ventet på rett anledning. Da Comet Kid klokket inn soleklar en 6’er hos Altaposten etter de spilte på City Scene i april var det i grunnen gjort, forteller Ekeland, som beskriver en liveopplevelse med Comet Kid som en blanding mellom Violet Road og El Cuero i pressemeldingen.

 

Västerbron kan være et ganske så ubeskrevet blad for de fleste i Alta, men festivalsjefen opplyser i pressemeldingen at han har fulgt bandet i flere år, og er sikker på at dette vil slå bra an, også i Alta.

– De ble beskrevet som en rocka versjon av Håkan Hellstrøm. Jeg er ikke sikker på om jeg er enig i den beskrivelsen, og bandet selv ser seg selv som et poporkester med sjelen i pønken. Aronnesrocken er et sted for å oppleve nye band. Västerbron er bandet dere skal oppleve i 2017, sier rockesjefen.

Ny bergenser

Bergensartisten Frøder er allerede en etablert stemme for mange. Først og fremst på grunn av CLMD-samarbeidet, «The Stockholm Syndrome». Den musikalske agendaen er betydelig bearbeidet når hun nå har skrevet sitt eget debutalbum, som i hovedsak pendler mellom middels kjølig elektronika og duvende voksenpop.

 

Hennes fremste våpen er naturligvis den særegne stemmen hennes, og med låter som «Air I Need» kiler det i dansefoten, mens låter som «Speed of Sound» gjør sitt ytterste for å gjøre stas på 80-tallets smektende pop-refreng, forklarer Aronnesrocken i pressemeldingen.

– Vi har trua på at Frøder kommer til å gjøre reint bord under neste års festival, sier Ekeland om den litt ukjente signeringen.

Ønsket tilbake

Det blir intet mindre enn to ønskerepriser i 2017, med to albumklare sør-vestlandsband på scenen.

Major Parkinson var headliner på Aronnesrocken sist i 2009, mens Moron Police ble ifølge Ekeland rene husbandet i 2014, da de spilte på festivalens alle tre kvelder, og i tillegg ble hentet opp til Aronnesrockens frivilligfest senere samme høst. 

 

– Helt siden den maktdemonstrasjonen av en konsert de leverte i 2009, har jeg blitt mast på, fra flere hold, om å hente Major Parkinson tilbake til Aronnesrocken. Nå har de og Moron Police begynt å dele bandmedlemmer, så da var det ikke store ekstrakostnaden å hente begge bandene. Noe vi selvfølgelig er veldig glade for at vi fikk til, forteller festivalsjefen om de to bookingene i pressemeldingen.

Han opplyser også at begge bandene kommer til å være albumaktuelle i løpet av 2017. Major Parkinson blir mulig å oppleve på sletta, fredag 18. august, mens det blir trangt oppe på Studenthuset når Moron Police tar av utpå natta. 

 

Rockebandet NiteRain har spilt 6–7 ganger på den legendariske konsertscenen Whiskey A Go Go i Los Angeles,   føler selv sterk tilknytning til Nord-Norge.

– Siden 2012 har NiteRain turnert i over 13 land som inkluderer bl.a. USA, Tyskland og Sverige. De har spilt på Tons of Rock i 2015 og både Norway Rock Festival og Sweden Rock Festival i 2016. Bandet som har sin opprinnelse fra Oslo og består av Adrian Persen (gitar), Morten Garberg (trommer), Frank Karlsen (bass) og Sebastian Tvedtnæs (vokal) har allerede fått skryt og positive tilbakemeldinger fra profilerte artister som bl.a. Lemmy (Motorhead), Tony Harnell (tidl. TNT), Sebastian Bach (tidl. Skid Row) og Phil Lewis (LA Guns). NiteRain har funnet sitt spor, og de viker ikke. Ukompromissløst har de tatt til seg alt som er bra med 80-90 talls rock, heavy metal, glam og sleaze, forteller Torgeir Ekeland om det siste navnet foran Aronnesrocken 2017, som er den 22. Aronnesrocken i rekken.