Trond Mohn trakk fram Altaelva: – Perfeksjonisme i alle ledd

TROR PÅ FRAMTIDEN: Trond Mohn har hatt stor suksess i næringslivet, og han har bidratt med millioner av kroner til både sport og forskning. Etter sitt innlegg under Agenda Nord-Norge gikk han i møte med daglig leder i Finnmark Fotballkrets, Roger Finjord. Foto: Erlend Hykkerud

TROR PÅ FRAMTIDEN: Trond Mohn har hatt stor suksess i næringslivet, og han har bidratt med millioner av kroner til både sport og forskning. Etter sitt innlegg under Agenda Nord-Norge gikk han i møte med daglig leder i Finnmark Fotballkrets, Roger Finjord. Foto: Erlend Hykkerud

Artikkelen er over 3 år gammel

Milliardæren og Nord-Norge-patriot Trond Mohn holdt et innlegg om hvordan man får ting til i næringslivet.

DEL

Bergenseren stilte i Tromsø IL-drakt da han holdt sitt innlegg under Agenda Nord-Norge på mandag. Trond Mohn har vært en viktig økonomisk støttespiller for TIL, som sikret seg en ny kontrakt i den siste serierunden i eliteserien på søndag. Den gesten var meget populær blant tilhørerne i salen.

Milliardæren holdt et innlegg under paraplyen, Omstilling og skapervilje mot 2030, og han fortalte hvordan man får ting til. Bergenseren som har hatt stor suksess innenfor rederi og oljeindustrien er klar på at man må ha troen på de man jobber med og man skal ikke være redd for å jobbe.

– Arbeidsglede er veldig viktig, forteller Mohn, som under sitt innlegg trakk fram at man ikke må bruke tid på ting som ikke fungerer.

– Stabile ansatte er det beste tegnet på langsiktighet. Det finnes ingen snarveier, og man ha tro på seg selv. Ting tar tid. Planlegging er viktig, og når det gjelder service så gjelder hvor og når som helst, trakk han ellers fram i sitt innlegg.

Små og store hjul

Et av eksemplene som den suksessfulle og gavmilde bergenseren trakk fram var driften av Altaelva. Det er en måte å drive på som er nøkkelen til suksess skal vi tro Mohn.

– I Altaelva er det perfeksjonisme i alle ledd. Her fungerer forvaltningen veldig bra. Man tar opp oppdrettslaksen som kommer i elva, det er fine båter og erfarne roere. Alle har sin oppgave. Her er det små og store hjul, og alle har sin oppgave, sa TIL-støttespilleren under sitt innlegg.

– Man må definere sitt produkt eller sin tjeneste korrekt.

Fiskelykke

I sommer var Mohn å fisket i Altaelva, men vannstanden var høy i juni da han hadde døgn.

– Det ble ingen fangst, sier Trond Mohn, som sikret seg laks på middagsbordet da han fisket i Lakselva.

– Det er også en elv som forvaltes bra, og her fikk jeg en laks på 13,5 kg. Den holaksen slapp jeg ut igjen, men vi fikk også laks på 8 og 7 kg, legger han til om fangsten i elva som han har vært med å investere i.

Tror på framtiden

Mohn sa i sitt innlegg at det er viktig å ha fokus på menneskene man har ansatt og jobber med. Det er de som er de viktigste ressursene i enhver bedrift.

– Glem Facebook, snakk med sammen. Erfaring overføres best ved å snakke sammen, oppfordrer bergenseren.

– Så må man gi av seg selv. Det er noe vi alle kan gjøre, fortsatte Trond Mohn, som tror Finnmark har gode forutsetninger inn mot 2030.

– Jeg tror framtiden er god, men det er viktig med arbeidsglede om man skal klare noe.

– Det er snart jul

Trond Mohn har ikke bare bidratt økonomisk i Tromsø IL. Han har også bidratt med penger til Porsanger IL og Finnmark Fotballkrets, og etter innlegget på Agenda Nord-Norge gikk han i møte med daglig leder i Finnmark Fotballkrets, Roger Finjord.

– Det er snart jul, sa milliardæren lurt før han gikk i møte med Finjord.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken