Gå til sidens hovedinnhold

Barnevernet i Alta bryter fristene i nesten halvparten av sakene

Artikkelen er over 3 år gammel

Barnevernet i Alta har fristbrudd i 46 prosent i såkalte undersøkelsessaker. Dette har fått Fylkesmannen i Finnmark til å reagere.

Barnevernsleder Mona Solheim i Alta kommune orienterte i forrige uke hovedutvalget for oppvekst og kultur i Alta kommune om ståa i barnevernet i Alta.

Fristbrudd på 46 prosent

– Vi klarer ikke å holde frister i undersøkelsessaker og har fristbrudd på 46 prosent, sa hun.

Undersøkelsessaker er saker som kartlegges.

– Bekymringsmeldinger skal gjennomgås i løpet av en uke. Når vi beslutter at vi skal undersøke en sak, så skal vi kartlegge saken. Det innebærer møter på kontoret, samtaler med barn, hjemmebesøk, samarbeidsmøter, og ikke minst innhenting av oppløser. Så kan til slutt etter å ha samlet sammen alt vi trenger, konkludere, sier Solheim til iFinnmark.

Fristen er på tre måneder.

– I enkelte saker kan fristes utvides til seks måneder, men det er særlig i vanskelige saker. Disse skal også rapporteres til Fylkesmannen, sier hun.

Mange sykmeldte

Mona Solheim orienterte hovedutvalget om at barnevernet har mange sykmeldte.

– Per i dag er det sju sykmeldte og én i fødselspermisjon. For oss som arbeidsgiver er det vanskelig å få tilsatt i vikariater. Vi har rett og slett ikke fått kvalifiserte søkere, og det har vært veldig vanskelig, sa hun.

– Det er ingen som vil begynne å jobbe hos oss i vikariater. Dessuten må en nytilsatt ofte jobbe et halvt år sammen med andre før man kan være selvstendig, sier hun.

Mistet fire

Da Aleris som er en barnevernsinstitusjon etablerte seg i Alta, sluttet fire i barnevernet i Alta for å begynne for Aleris.

– Det var lønna som lokket dem dit, og vi har hatt et etterslep siden da, sier Mona Solheim.

Hun sier at det er en tøff jobb å ha i barnevernet i Alta.

– Ja, det er en tøff jobb, og ære være dem som holder ut. Folk er slitne, det er tøffe tak, det er ungene til folk vi jobber med, og man jobber ofte i stormen, men det er mye positivt også, sier hun til slutt.

 

Kommentarer til denne saken