Alta trenger Jaro – Jaro trenger plass

INGEN SYMPATI: Denne uka skal det vurderes om bedriften Jaro skal få bruke egen eiendom til videre utvikling. Regionsdirektør i NHO Finnmark, Målfrid Baik, mener at det bør legges til rette for lokalt næringsliv. Denne uka skal det vurderes om bedriften Jaro skal få bruke egen eiendom til utvikling av bedriften.

INGEN SYMPATI: Denne uka skal det vurderes om bedriften Jaro skal få bruke egen eiendom til videre utvikling. Regionsdirektør i NHO Finnmark, Målfrid Baik, mener at det bør legges til rette for lokalt næringsliv. Denne uka skal det vurderes om bedriften Jaro skal få bruke egen eiendom til utvikling av bedriften. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Onsdag denne uka skal planutvalget i Alta kommune avgjøre om betongprodusenten Jaro AS får lov til å bruke egen eiendom til drive innovasjon og utvikling av bedriften. Jaro som er lokalisert på Aronnes, kjøpte for noen år siden et areal i tilknytning til industriområdet.

Nå ønsker bedriften at ta i bruk 10 mål av dette arealet. Det aktuelle området er regulert til LNF-formål (landbruks-, natur- og friluftsformål). Forslaget til omregulering som politikerne nå skal avgjøre, vil gi fabrikken tiltrengt areal. Dette vil bety et inngrep i LNF-området, men å flytte fabrikken er ikke et mer bærekraftig alternativ.

NHO Arktis ønsker at det legges til rette for at det lokale næringslivet kan vokse og utvikle seg. Det er viktig å sikre levedyktige bedrifter som bidrar til gode arbeidsplasser og et vekstkraftig samfunn. Det er ikke vanskelig å se at avgjørelsen på 80-tallet om å regulere Aronnes til industriformål kunne blitt annerledes om det var til behandling i dag, men slik ble det ikke. Nå er det opp til politikerne å vurdere realitetene og hva alternativene egentlig er.

Norge har allerede en av verdens mest klimavennlige betong, takket være en rivende innovasjon i bransjen de siste årene. Målet er en karbonnøytral betong utviklet og produsert i Norge om få år. NHO Arktis mener derfor at det blir veldig merkelig å skulle stoppe utviklingsmulighetene til en lokal betongprodusent i Alta som gir kortreiste og miljøvennlige byggematerialer.

Alta trenger suksessbedrifter som gir arbeidsplasser og bygger lokalsamfunn. Jaro AS er en av samfunnsbyggerne i Alta som bidrar til at næringslivet og samfunnet i regionen utvikler seg i en mer klimavennlig retning. Og nå trenger Jaro mer plass til å fortsette med det.

Artikkeltags