Klar til toppkamp mot serielederen lørdag: – Vi fokuserer ikke på tabellen

KLAR: Bård Flovik og hans menn i Alta IF er klare til toppkamp lørdag.

KLAR: Bård Flovik og hans menn i Alta IF er klare til toppkamp lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kan passere Raufoss med hjemmeseier lørdag.

DEL

Alta IFs fotballherrer i 2. divisjon tar lørdag ettermiddag imot serieleder Raufoss i Finnmarkshallen. Det skiller to poeng mellom Raufoss og Alta IF som er nummer tre på tabellen. Mellom der er Fredrikstad med ett poeng mer enn Alta når ni serierunder gjenstår.

I fjor lå Alta IF på 2. plass før siste runde hjemme mot Skeid. Det endte med tap, og Alta gikk glipp av muligheten om spill om opprykk. Nummer to i 2. divisjon får nemlig spille kvalifisering, mens vinneren rykker direkte opp i 1. divisjon.

Alta-trener Bård Flovik sa til iFinnmark etter forrige hjemmekamp mot Odd 2 at de ikke tenker på tabell og opprykk.

Det samme sier han før lørdagens toppkamp.

– Jeg fokuserer på utvikling av spillet. Hvis jeg bruker tid på spillerne for å snakke om poeng og plassering, så mister vi muligheten til å spille gode kamper, sier Flovik til iFinnmark.

– Samtidig ser vi jo på tabellen at vi er i toppet og at det skiller to poeng opp til serielederen. Det er jo en realitet, sier Flovik.

Tatt innpå

Serieleder Raufoss slo Grorud 4–0 i forrige serierunde, men klarte bare 1–1 mot Stabæk 2 i kampen før det. Alta IF har også tatt innpå Raufoss fra tidligere i sesongen.

– Raufoss har vel ledet serien hele sesongen så langt og på det meste har de ledet med 5–6 poeng. Nå er det altså to poeng, og vi går på banen lørdag for å slå Raufoss, sier Alta-treneren.

Hvis så skjer, så vil Raufoss passeres på tabellen.

– Har du taktikken klar?

Kampplan

– Vi har laget en kampplan som vi skal følge. Samtidig skjønner vi at det er vi som har hjemmebane og skal lage begeistring, men vi møter et godt lag som slo Grorud 4–0 sist. Vi kommer uansett til å ha mest fokus på vårt eget spill, sier Bård Flovik.

– Er alle spillerne tilgjengelige?

– Ja, Bjørnvåg (Aleksander) og Balto (Dag Andreas) har vært ute, men er nå aktuelle for både troppen og startelleveren.

– Er laget tatt ut?

– Nei, spillerne får ikke laget før på kampdag, og jeg har heller ikke helt bestemt med. Det er én eller to plasser som jeg tenker på, sier Flovik som håper på mange tilskuere i hallen lørdag.

– Jeg tror det blir bra med folk i hallen, sier han.

Artikkeltags