I 2009 ble han kåret til årets norske spiller. Nå er han klar for Alta IF

El-Hadji Makhtar Thioune (til venstre) er klar for Alta IF. Her sammen med trener Rune Repvik under mandagens pressekonferanse. Foto: Oddgeir Isaksen

El-Hadji Makhtar Thioune (til venstre) er klar for Alta IF. Her sammen med trener Rune Repvik under mandagens pressekonferanse. Foto: Oddgeir Isaksen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

El-Hadji Makhtar Thioune skal spille for Alta IF kommende sesong.

DEL

El-Hadji Makhtar Thioune (32) signerte mandag for Alta IF. Det avslørte fotballaget selv på en pressekonferanse mandag kveld.

– Jeg skal bidra, både på og utenfor banen, lover Thioune selv.

I tillegg til å bli sentral midtbanespiller for Alta IF i år, skal han være assistenttrener for Alta IF 2 i 3. divisjon.

– Min karriere er ikke så viktig mer, jeg har gjort mitt der og er fornøyd med det, men skal nå bidra for de unge spillerne. Jeg har begynt på trenerkurs, sier han til iFinnmark.

Landslagsspiller og eliteseriestjerne

Thioune som har åtte landskamper for Senegal, og ble kåret til årets spiller i norsk eliteserie i 2009 av VG-børsen da han spilte for Molde, kommer fra den tyrkiske klubben Şanliurfaspor. Der spilte han fram til mai i fjor.

– Jeg hadde kontrakt der til sommeren som kommer, men jeg fikk ikke betalt der, og da valgte jeg å avslutte sesongen, sier 32-åringen.

Ideen om å hente Makhtar Thioune til Alta IF, kom fra tidligere markedssjef og daglig leder i Alta IF, Tron Møller Natland.

– Jeg snakket litt med Christian Gauseth (tidligere Alta-spiller). Vi kjenner begge han som også er agent til Thioune, og det var slik navnet hans kom opp, sier Natland til iFinnmark.

– Jeg sendte da en melding til Rune (Repvik, Alta-trener) med et enkelt spørsmål: Makhtar Thioune? Han svarte med en gang: Kjør på.

Dette var så sent som 27. februar.

Til Alta mandag

Makhtar Thioune kom med fly til Alta mandag, og gjennomgikk medisinsk sjekk. Etter kontraktssignering var det pressekonferanse i kommunestyresalen i Alta.

Alta-trener Rune Repvik kunne stolt fortelle om nysigneringen.

– Dette er stort for oss, og det hadde ikke vært mulig uten støtten fra en rekke sponsorer. De har finansiert over halvparten av det som Makhtar koster oss, sier Repvik.

I 2016 gikk Alta IF fotball i underskudd. Spørsmålet etter nysigneringen er om det blir underskudd også i 2017.

– Det tror jeg ikke. Vi har kuttet spillerlønningene med 100.000 fra 2016 til 2017, og selv med Makhtar ligger vi under budsjett i lønninger, sier Repvik til iFinnmark.

Familie i Stavanger

Makhtar Thioune var i Stavanger der familien hans bor da han gjennom agenten fikk vite om interessen fra Alta IF.

– Jeg har vært på jakt etter ny klubb, men jeg var tålmodig og ventet. Men til slutt måtte jeg bestemme meg, og det er ikke bare penger som er viktig. Jeg har også tenkt tanken på trenerjobb, og er glad for nye utfordringer, sier han.

Tilbake i Stavanger blir familien hans.

– Vi har to barn på 3 og 5 år, og så er jeg stepappa til en jente på 12 år. De blir der, og jeg kommer til å pendle en del dit, sier han.

Møttes i 2008

Det er ikke første gang Makhtar Thioune er i Alta.

– Jeg møtte Alta her med Sarpsborg da vi spilte i Adeccoligaen (1. divisjon). Jeg husker ikke hvilket år det var og hvordan kampen endte, men jeg har et minne fra kampen som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg fikk en ball akkurat her, sier han og peker ned på midtregionen hans.

Kampen som ble spilt i 2008, endte for øvrig med 1-0-seier til Alta IF.

Thioune kom til norsk fotball og Sarpsborg i 2006, ifølge Wikipedia. Han scoret 75 mål på tre sesonger for Sarpsborg før han gikk til Molde i perioden 2009–2012. Da spilte han 71 kamper.

Neste stopp i Norge ble Viking i sesongene 2012–2015 da det ble 78 kamper for Stavanger-laget.

Artikkeltags