Gå til sidens hovedinnhold

«Alta Frp kan forstå at folk reagerer mot muslimsk innvandring, vår egen kultur blir utslettet»: – Trasig at vårt parti blir dratt inn i dette

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder i Alta Frp har blitt kontaktet av flere etter at en Twitter-konto i partiets navn ble opprettet og startet å dele innvandringsfientlige og rasistiske innlegg.

– Jeg ble kontaktet om kontoen av en politisk motstander fra et annet sted i landet. Vedkommende ville gjøre meg oppmerksom på Twitter-brukeren og forklarte at han ikke ønsket et slikt nivå.

Det sier Odd Erling Mikalsen, leder i Alta Frp. Mandag kveld, under Dax18 på NRK, tikket det inn en melding på telefonen hans som viste til Twitter-brukeren «Alta Frp».

Brukeren hadde sitt første innlegg 13. august: «Velkommen til å følge Alta Frp sin twitterkonto #Frp #Alta #Valg2019 #nrkdebatt #2valg». Deretter følger det et par innlegg før det kommer to på rappen mandag.

På Twitter etterspør noen hvem som styrer kontoen. Svaret er «Styreleder i Alta Frp styrer kontoen sammen med styret.»

– Dette er ikke meg. Dette er ikke oss, sier Mikalsen til iFinnmark. Han forteller at han har blitt kontaktet av flere mandag kveld, og han takker for å ha blitt gjort oppmerksom på saken.

– Det som skrives er innvandringshets og rasisme, og det er trasig at vårt parti blir dratt inn i dette. Det er trasig at det i det hele tatt verserer falske kontoer som dette.

Han sier selv at han er ganske tykkhudet og at kontoen ikke vil frata han søvnen.

– Men det er ekkelt å oppleve slikt.

Den offisielle Alta Frp-siden på Facebook har selv postet om den falske Twitter-profilen. Her kaller de hele greia for en «skittpakke nr. 1 i årets valgkamp!». Mikalsen sier at det ikke er han som administrerer Facebook-siden og vet ikke hva som ligger i ordlyden.

– Har du noen formening om hvem som står bak?

– Nei, jeg aner ikke.

Han har vært i kontakt med partiets sekretariat om saken, og forteller at de vil forsøke å finne ut av hvem som står bak kontoen.

– Jeg har selv lagt ut en advarsel om den falske Twitter-kontoen på egen Facebook-side slik at folk er oppmerksom på at dette ikke er ekte. Men jeg håper og tror også at folk skjønner at det som blir postet på Twitter-kontoen, ikke er noe vi i Alta Frp mener eller står for, avslutter Mikalsen.

Kommentarer til denne saken