Gå til sidens hovedinnhold

Alf Martin Jensen er død: – Et stort tap av en god mann

Artikkelen er over 2 år gammel

– En god mann har gått bort, og tapet for bygda er stort, sier en venn av den tidligere Ap-politikeren og daglige lederen av Arctic Kiberg Alf Martin Jensen etter hans bortgang.

– Han har jobbet hardt og mye for å få gjennom viktige saker for bygda, og han sto på for å få ting til å skje. Vi hadde mange gode samtaler om bygdas ve og vel, og han opptatt av at de som bodde i Kiberg skulle trives, sier Ketil Eriksen.

Han er en god venn, og tidligere partikollega til Alf Martin Jensen som gikk bort 30 mai, 69 år gammel. Bygda vil huske ham som en engasjert politiker med et stort hjerte for Kiberg, mener Eriksen.

Opptatt av havna

– Det han var mest opptatt av var havna og videreutviklingen av den. Som fisker var det naturlig at havna var en av hans hjertesaker. Men han var også opptatt av andre ting. Vi jobbet blant annet for skolen i bygda, han sto på for å berge den. Ikke minst jobbet vi for å få opp et nytt grendehus til Kiberg sammen med andre i partiet, det fikk vi også til slutt til, sier Eriksen.

Alf Martin Jensen har i tillegg i en årrekke vært daglig leder for fiskebruket Arctic Kiberg, og fulgt opp driften gjennom flere eierskifter. Eriksen slår fast at Jensen har gjort mye viktig arbeid i sine år på fiskebruket.

– Han var veldig engasjert i fiskebruket, han var jo en del av innboet der, slik at de som kjøpte det opp, fikk ham med seg på kjøpet, sier Eriksen med et smil.

– Nå som han er borte håper jeg fiskeriet vil gå sin gang videre likevel, håpet er at noen andre tar over driften. Det er ingen tvil om at han har lagt ned mye arbeid på bruket, legger han til.

Engasjert mann

Jensen er også kjent for sitt arbeid som leder for bygdelaget i Kiberg. Som både partikollegaer og medlemmer i bygdelaget tilbrakte Jensen og Eriksen mye tid sammen for å jobbe fram viktige saker for lokalsamfunnet, men de ble også fort gode venner, forteller Eriksen.

– Han var en rolig og balansert mann, en god mann på alle måter. Og han brydde seg om trivselen i bygda, at alle skulle ha det bra. Det er ingen tvil om at dødsfallet er et stort tap for Kiberg, sier Eriksen.

Ordfører Robert Jensen er takknemlig for arbeidet Alf Martin Jensen har lagt ned for sitt lokalsamfunn.

– Det er en del år siden han sluttet i politikken, men engasjementet hans sloknet aldri. Han gjorde en god jobb både for havna og for bygda, han hadde en finger med i det aller meste som foregikk i Kiberg. Han var en drivkraft for bygda og sørget for at ting kom på plass, sier Jensen.

Ordføreren kjente ikke Jensen på et personlig plan, men forteller at han har hatt en rekke samtaler med den politisk engasjerte mannen.

– Han nølte ikke med å ta kontakt med meg dersom det var noe som var på gang. Det kunne egentlig gjelde hva som helst. Når det var noe som manglet eller noe som ikke ble gjort i Kiberg, ringte han. Da var det bare å forsøke å ordne ting best mulig etter forholdene. Slik regner jeg med at han også var med tidligere ordførere. Alf Martin var veldig opptatt av bygda si, og en engasjert mann, slår ordfører Jensen fast.

Stort tap

Han mener Jensen ikke minst har gjort en viktig jobb på fiskebruket i bygda.

– Han har drevet det i alle år, og hele livet hans har nok vært å stå på for bedriften. De har hatt stabil drift i en årrekke. Alf Martin har hele veien stått på, og uten ham tror jeg ikke fiskebruket ville ha overlevd. Gjennom flere tøffe tider har det vært avhengig av en stødig hånd, og Alf Martin har holdt det hele i gang, sier Jensen.

Ordføreren tror at Jensen ikke minst har vært en inspirasjon for andre i bygda, og håper at Kiberg-væringene ikke mister sitt engasjement og sin motivasjon til å stå opp for bygda etter Jensens bortgang.

– Han har gjort en kjempeinnsats i en mannsalder for kommunen. Det er en synlig person som jeg tror blir svært vanskelig å erstatte. Samtidig tror jeg også at han har inspirert folk i Kiberg til å jobbe videre for bygda, for det sosiale miljøet og for å holde tiltakene ved like. Jeg tror han har inspirert andre ved å vise hvordan man får i gang ting gjennom politisk påvirkning. Et av de siste prosjektene hans var fornyelsestiltak for bygdelaget der han søkte om midler fra kommunen til en ny grillstue. Dette har vi innvilget og i løpet av sommeren kommer grillstua opp. Det viser at det nytter, slår ordføreren fast.

Jensen blir begravet fra Kiberg bedehus 13. juni. Han etterlater seg en bror og en datter.

 

Kommentarer til denne saken