Agnete vant en knusende seier i Melodi Grand Prix-finalen i Norge

  Agnete etter at hun vant MDG

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Agnete Johnsen er en av de fire som gikk videre til den såkalte gullfinalen i den norske Melodi Grand Prix-sendingen i kveld. Og til slutt sto hun øverst på pallen med en knock out-seier!

  DEL

  - Helt sjukt! Herregud! Jeg vil takke alle som har stemt på meg og har tro på meg. Og nu skal vi til Stockholm! hylte Agnete, etter at den knusende seieren var et faktum. Agnete og Ice Breaker fikk hele 166728 stemmer!

  Freddy Kalas – «Feel Da Rush» på andre plass fikk "bare" 88128 stemmer.

  Så fulgte Suite 16 – «Anna-Lee» med 56671 stemmer og Laila Samuels – «Afterglow» med 48864 stemmer.

  Låta til Agnete heter altså Icebreaker, og avsluttet de ti finalistenes opptredener på NRK TV.

  Icebreaker er en personlig låt til en nær venninne som sliter med depresjon og stunder hvor hun er langt nede. Ikke ulikt Agnete selv.

  – Jeg kan ha en dag hvor jeg er veldig langt nede, men så går jeg opp på scenen og tar tak i den mikrofonen og det er som om alt det vonde slipper taket. Det er faktisk så konkret, sier Agnete Johnsen til NRK

  – Det er veldig sterkt å stå der å synge denne låta når jeg vet at hun sitter i salen. Vi har begge slitt psykisk og hjulpet hverandre gjennom tøffe stunder, sier hun.

  – De tre minuttene på scenen blir det mest personlige jeg har gjort i karrieren min, sa Agnete før hun gikk på scenen.

  Tekst og melodi til «Icebreaker» er skrevet av Agnete selv, sammen med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow.

  Avisa VG har trillet terning under hele Grand Prix-sendingen. Agnete var én av tre som klarte å få en femmer på terningen. Ingen bidrag fikk seks.

  - Dunkel, kjølig og kveldens mest moderne – ikke så langt unna atmosfæren hos Margaret Berger for tre år siden, men uten den samme hypnotiske oppbyggingen, skriver VG-anmelderen om Agnetes Icebreaker.

  Dagbladet triller også terninger i kveld, men er ikke så rause som VG. Kun to får femmere, og én av dem til Agnete:

  - Ingen tvil. Du skal til Eurosong-finalen. Hvis jeg får bestemme. Kanskje jeg burde gjøre et statskupp og overta både regjering, storting og NRK - og sende go'jenta som Norges førstedame til MGP-finalen i Stockholm 14. mai, skriver Dagbladets anmelder.

  De som gikk til gullfinalen sammen med Agnete:

  Melodi 7: Laila Samuels – «Afterglow»

  Melodi 9: Suite 16 – «Anna-Lee»

  Melodi 6: Freddy Kalas – «Feel Da Rush»