Gå til sidens hovedinnhold

Seierssultne MGP-Agnete sin godt bevarte hemmelighet: – Jeg elsker å se «dårlig» reality på TV

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag kveld synger Agnete Johnsen for en billett til Eurovision Song Contest-finalen. Samtidig letter hun på sløret og avslører en til nå godt bevart hemmelighet.

Som siste artist ut skal Agnete Kristin Johnsen (21) gjøre det hun kan for å sikre seg første kapittel i det som for henne er en stor drøm; å komme til, og vinne finalen i Eurovision Song Contest.

Ut av skapet

Noen dager før Johnsen satte kurs mot Oslo og Oslo Spektrum, møtte hun avisa for en prat. I løpet av samtalens gang, som i store trekk ble fanget av en opptaker, byr hun på en hemmelighet hun sier ingen kjenner til.

– Nå er det ikke så mange hemmeligheter med meg, men noe er det da. Og dette er litt flaut, smiler en lur Agnete, som leder tankene til et fjernsynsapparat som kan stå og dure og gå, og servere henne enkel underholdning.

– Jeg elsker å se på dårlige reality-serier. Eller, dårlige i gåseøyne, da. Sånn som «Paradise hotel» og «Svenske Hollywood-fruer». Jeg synes det er helt fantastisk.

Vil du heller lytte til Podtrettet kan det lastes ned HER eller lyttes til i avspilleren til venstre for denne teksten.

VIDEO: Agnete om tankene sånn rett før finalen. Saken fortsetter under videoen.

 

Avslappende

«Skal vi danse-Agnete», «Stjernekamp-Agnete» og «MGP-Agnete» synes det av og til er deilig å kunne synke ned i sofaen og bare være «Slappe av litt-Agnete».

– Da er det fint å kunne se slike serier. Det blir jo noe helt annet enn det å se en film, med en historie som også kanskje er dyp. Her kan jeg bare slappe av, kose meg og flire litt, smiler Agnete Johnsen.

– Ikke for å være frekk, men det er kanskje noen som vil si at ikke alle de som er med på «paradise hotel» er blant de skarpeste knivene i skapet. Hva er det som gjør det så digg å se på slike serier?

– Det er digg å se at folk er seg selv, uansett. Det blir jo også ganske ekstremt i sånne programmer, for folk vil jo lage underholdning. Det er gøy å se at folk tør å være annerledes, og å komme med spesielle utsagn og gjøre ting som jeg aldri hadde kunnet gjøre, sier Agnete.

Fra suksess til suksess

Den unge nessebyværingen har til nå hatt det som må kunne kalles en bemerkelsesverdig karriere. Den startet for alvor da hun som frontfigur i bandet The Black Sheeps vant Melodi Grand Prix junior i 2008.

Tre år seinere ble det andre plass i seniorutgaven av konkurransen.

I 2013 kom hun på andre plass i NRKs «Stjernekamp»

Året etter vant hun, som den yngste noensinne, TV2-konkurransen «Skal vi danse».

I 2008 (med The Black Sheeps), 2013 og 2014 ble hun kåret til å være Årets Finnmarking, av avisene Finnmarken og Finnmark Dagblad.

– Er du en «vinnerskalle»?

– Ja, jeg er nok det. Jeg er et veldig konkurransemenneske. Når jeg går i konkurranse tenker jeg at jeg er best og at jeg skal vinne. Det høres kanskje litt teit ut, med jantelov og slike ting, men for meg funker det. For å gi alt må jeg ha et mål, og da tenker jeg at jeg jo må nå det målet, sier Agnete.

Åpen om psyken

Johnsen har fått mye ros for å stå åpent fram med sine kamper mot psykiske lidelser. For kort tid siden ble det kjent at hun går til utredning for bipolare lidelser.

– Jeg er redd for å virke svak, men for meg har det vært bra å være åpen. Vi må være åpen om noe som er så vanskelig, og som angår så mange, sier Agnete.

Drømmer om å synge med Kurt Nilsen

Agnete Johnsens drømmeduettpartner er Kurt Nilsen.

Det kommer fram i Podtrettet-spalten 11. kjappe.

Her er spørsmålene – og svarene fra Agnete.

1. Du må sette deg i skapet en times tid. Hva velger du; kjøleskapet eller garderobeskapet?

Garderobeskapet.

2. Hva er ditt favorittsted i Finnmark?

Reppen i Nesseby, hjemplassen min.

3. Hva kjøpte du sist i en dagligvarebutikk?

Snus.

4. Velger du deg storbyweekend eller en langsom fjelltur?

Storbyweekend.

5. Hva er ditt mest typiske, samiske trekk?

Jeg kan nok være litt treg av og til.

6. Hva er den fineste gaven du noen gang har fått?

Sameluen jeg fikk av bestemor, som hun brukte.

7. Hvilken egenskap ved deg selv er du aller mest fornøyd med?

At jeg tør å være ærlig.

8. Om du fikk, og måtte gi bort, 50.000 kroner, hvem skulle fått de pengene?

Barnekreftforeningen.

9. Hvem er din drømmeduettpartner?

Kurt Nilsen.

10. Hva er din favorittdans?

Samba.

11. Er det lenge siden?

Hehe, ingen kommentar.

 

Kommentarer til denne saken