Gå til sidens hovedinnhold

Agnete sliter mentalt: - Mange vil spørre seg om hun er i god nok form til å opptre foran 200 millioner

Artikkelen er over 5 år gammel

I dag gjennomførte artistene den første sceneprøven i Eurovision Song Contest i Stockholm. Etter prøvene holdes det en pressekonferanse. Den sto Agnete Johnsen over, melder VG.

Heller ikke i morgen vil hun delta på pressemøter eller møte fansen.

– Hun kommer ikke til å være med på noe som helst av pressekonferanser, og vil heller ikke gi intervjuer. Det er utgangspunktet, sier NRKs ESC-delegasjonsleder Stig Karlsen til VG.

LES OGSÅ: MGP-Agnete sin godt bevarte hemmelighet: – Jeg elsker å se «dårlig» reality på TV

Bekymret

Selve sceneprøven skal i følge Karlsen ha gått bra.

– Hun leverer. Det er sånn en vinner gjør det, sier han til NRK.

VG har snakket med Aftonbladets Eurovision-ekspert, Tobbe Ek. Han er bekymret for at dette vil få konsekvenser for finnmarkingen.

– Jeg håper virkelig at Agnetes team først og fremst tenker på hennes ve og vel, og ingenting annet. Det som virkelig bekymrer meg er hvordan hun skal klare å håndtere dette, hvis hun er såpass dårlig at hun ikke kan gjøre intervjuer. Dersom Agnetes mentale helse er så dårlig at hun ikke orker å intervjues vil det selvsagt bli omtalt. Jeg tror mange vil reagere med bestyrtelse og spørre seg om hun virkelig er i god nok form til å opptre foran 200 millioner, sier Tobbe Ek til VG.

Tidligere denne uken fortalte NRK at Agnete har hatt en vanskelig oppladning mot Eurovision, og at hun derfor velger å begrense sin aktivitet under konkurransen.

- Dette innebærer at hun i utgangspunktet ikke vil delta på sammenkomster og presseaktiviteter i dagene fram mot semifinalen, skriver NRK.

LES OGSÅ: Dette flagget er forbudt når Agnete synger i Grand Prix

LES OGSÅ: Agnete trosset sykdom for å spille inn musikkvideo til Grand Prix-vinnerlåten

Setter pris på interessen

I vinter ble det kjent at nessebyværingen går til utredning for bipolare lidelser. Hun har fått mye ros for å stå åpent fram med sine kamper mot psykiske lidelser.

– Jeg er redd for å virke svak, men for meg har det vært bra å være åpen. Vi må være åpen om noe som er så vanskelig, og som angår så mange, sa Agnete til iFinnmark i februar.

Til NRK erkjenner 21-åringen at det er disse problemene som ligger til grunn for avlysningene, men ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere. Hun sier følgende til NRK:

– Jeg setter stor pris på all interesse rundt min deltakelse i Eurovision, men akkurat nå er mitt eneste fokus å gjøre det jeg elsker mest, nemlig å synge og stå på scenen. Jeg ber om forståelse for at jeg må prioritere dette nå, sier hun.

Kommentarer til denne saken