Advarer om organisert barne-slåssing: – Mange blir uskyldige dratt inn i dette

I en video som nå deles på nett, ber ordfører i Hammerfest Marianne Sivertsen Næss foreldre om å være på vakt mot såkalt «beefing», der barn og unge trues og organiserer slåsskamper ulike steder i byen.

DEL

– Vi har lagd denne videoen fordi vi ønsker å få bukt med problemet med en gang, før det får utvikle seg enda større, sier Sivertsen Næss.

At det er sommerferie og at barn og unge derfor har mer fritid og tilbringer mer tid ute er også årsaken til at videoen kommer nå.

– Foreldrene må være klar over at dette skjer, nå som dagene kanskje blir litt mer uoversiktlig. Snakk med ungene, spør hvor de har vært og hva de har sett. Mange blir uskyldige dratt inn i dette, uten helt å vite hva det er de er med på.

Flere videoer

I et samarbeid mellom politi, barnevern, skole og oppvekst – tverrfaglig og mellom etater – har det vært jobbet intenst for å komme denne trenden til livs.

– Det har vært jobbet veldig godt. Derfor går vi nå ut med denne videoen.

– Er slike videoer noe vi kommer til å se mer av?

– Ja. Derfor det er ting vi opplever at det er nødvendig at vi informerer om, så gjør vi det igjen, sier Marianne Sivertsen Næss.

Trend flere steder

«Kjære foresatte, søsken og venner. Har du hørt om at det foregår organiserte slåsskamper i Hammerfest? Se denne videoen, så kan du høre mer om det. Sammen må vi få stoppet denne negative utviklingen, som er en trend i hele landet.»

Dette er inngangen til videoen, der Næss snakker direkte til byens foreldre om en urovekkende trend.

– Slåssinga foregår i skolegårder, i parkeringshuset vårt, i ballbinger, og det er noe vi er nødt til å få stoppet, sier ordføreren og ser direkte i kameraet.

Videoen er et samarbeid mellom Hammerfest kommune og politiet, og er produsert av Marte Nyvoll.

Høyeste prioritet

Se videoen her:

«Den her type ungdomskriminalitet vil ha vår høyeste prioritet i tiden framover, da vi er bekymret for nyrekruttering», sier en uniformskledd Alexander Aule fra politiet i Hammerfest.

I videoen ber Næss, Aule og produsent Nyvoll alle som har konkrete tips eller som kjenner til noe om denne trenden om å melde fra, og eventuelt få råd og veiledning: Politiet: 02800 Akutt-telefon: 112 Politiets nettpatrulje på FacebookBarnevernvakt/meldingstelefon hele døgnet, både hverdag og helg: Telefon ‪452 47 070‬.

Artikkeltags