Advarer mot usynlige syklister langs veiene

I en epost fra Vegtrafikksentralen skriver de at de har fått flere henvendelser i sommer fra frustrerte bilister.

DEL

– Vegtrafikksentralen i Nord-Norge har i sommer fått flere henvendelser fra bilister som har opplevd å møte på «usynlige» syklister i tunneler.

Vegtrafikksentralen forteller at sykling i tunnel kan både by på trafikkfarlige situasjoner for syklister, og overraskende opplevelser for bilister.

– Når du pakker til sykkeltur i Nord-Norge, er det kanskje fort gjort å tenke at du kan droppe refleksvest og lys på sykkelen siden det er lyst hele døgnet. Men selv om det er lyst ute, kan det fort være veldig mørkt inne i tunnelene. Og da må du sørge for å være godt synlig for bilistene, sier driftsleder for Vegtrafikksentralen i Region nord, Siril Veiåker Nilsen.

Sentralen minner om at det er påbudt å ha refleks både bak på sykkelen, og på pedalene. Sykler du i mørket, må du også ha lykt både foran og bak på sykkelen. Samtidig forteller Vegtrafikksentralen at de fleste tunnelene i Nord-Norge er det faktisk tillatt å sykle i.

– Noen få tunneler er forbudt for syklende, men stort sett er det lov å sykle gjennom. Som bilist må du derfor være obs på at du kan møte på syklende, vise hensyn og tilpasse farten, sier Nilsen.

Hun oppfordrer syklister til å gjøre seg kjent med hvilke tunneler det ikke er tillatt å sykle i langs veiene i Nord-Norge.

– Selv om det er lov å sykle i tunnelen, kan det likevel være lurt å finne en alternativ rute hvis mulig. Du kan også vurdere å ta buss eller andre fremkomstmidler akkurat der tunnelen er, sier Nilsen.

Er du usikker på hvilke tunneler du kan sykle i? Sjekk denne lenken: vegkart.no.

Artikkeltags