Advarer mot gammel juletrebelysning: – Kan føre til varmgang og i verste fall brann

ADVARER: Det er flere brannfarer knyttet til jula.

ADVARER: Det er flere brannfarer knyttet til jula. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Fremover) Jula er kanskje høytid, men også høysesong for brann. Ifølge Nordkraft er desember den måneden med flest boligbranner.

Tørrkoking er blant de vanligste årsakene, men også elektriske feil troner høyt oppe på lista, ifølge Nordkraft. Blant annet kan juletrelys med dårlige koblinger være brannfarlige.

– Koblingene inni juletrelysene kan for eksempel bli dårlige over tid. Det kan føre til varmgang og i verste fall brann, uttaler Stian Eklund i Nordkraft nett i ei pressemelding fra selskapet.

For å unngå brannfare, anbefaler han blant annet å slå av julebelysning om natta og når man ikke er hjemme, plassere julebelysning i god avstand fra brennbart materiale og se etter svimerker på lamper og dekorasjoner.

Økt strømforbruk i vintermånedene er også med på å øke brannfaren – jo kaldere det blir, jo mer skrur vi opp varmen, og jo større blir brannrisikoen.

– Vi lever i en elektrisk verden, og har så mye elektrisk utstyr som krever strøm at det er ikke alle hjem som er tilpasset denne nye hverdagen, uttaler Eklund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken