Gå til sidens hovedinnhold

AC Milan – Bodø/Glimt produseres gjennom Lakselv

I dag skal Bodø/Glimt bryne seg mot selveste Zlatan og AC Milan. For at du skal få en best mulig opplevelse med kampen samarbeider iFinnmark og Avisa Nordland tett om produksjonen.

I videosenteret til iFinnmark i Lakselv skal det i kveld produseres fotball i en målestokk som overgår det aller meste vi har drevet med før. Bak det hele står blant annet nettredaktør Stian Eliassen.

– Gjennom mange år har vi bygget opp en solid kompetanse på video. Vi har noe av den mest solide videoteknikken i hele konsernet. Summen av dette gjorde at Lakselv var det beste valget for en slik type sending.

Rivende utvikling

– Dette er en skikkelig fjær i hatten for Finnmark. Jeg har vært med og produsert de to hjemmekampene i UEFA Europa League i Bodø. Det at vi nå har fått oppdraget med å produsere denne sendingen fra Lakselv er selvsagt veldig stort. At slike produksjoner skulle gå via Finnmark hadde vi ikke trodd for noen år siden, sier Eliassen.

Fra det lille lokalet i Lakselv, er det stadig aktivitet som går hele landet rundt.

– Vi produserer toppserien, egne sendinger og bistår også andre aviser. Så vi er ikke ukjente med å produsere sendinger. Men dette er nok definitivt største sendingen vi har hatt gjennom vårt videosenter til nå. Kanskje ikke i kompleksitet, men med tanke på antall seere, forklarer Eliassen.

Skulle vært på stadion

Kommentatorene til kampen er Stian Høgland og Joachim Kildal. Begge to skulle gjerne sett at de satt på San Siro i kveld.

– Bodø/Glimt skal spille på San Siro, vi skal kommentere fra Amedias San Siro. Vi gleder oss enormt til det her, forteller Høgland og fortsetter:

– Jeg føler vi er trygge hender. Det er ikke det samme som å være til stede på stadion, men når det ikke var mulig er dette det beste alternativet vi har.

Også Kildal forteller at dette er så godt som det kan få blitt.

– Dette er det soleklart nest beste alternativet til å kommentere denne kampen, fastslår han.

Lydisolert

De to herrene fra Bodø skal sitte inne i et lydisolert rom og kommentere på bildene fra Italia. Det er Kildal godt fornøyd med.

– Det er veldig bra at det er lydisolert. For skulle Glimt klare å ta seg videre fra denne kampen kommer det til å bli mye lyd i det rommet, ler han.

Det var lenge usikkert hvor kampen skulle kommenteres fra. Når det landet på Lakselv, er de begge godt fornøyde med det.

– Først fikk vi beskjed om Milano, så ble det Oslo og så endte vi opp her. Det var godt det ikke var plasser lenger nord, sier Kildal og fortsetter:

– Det er en mye høyere kvalitet på fasilitetene, enn vi er vant til. Dette er virkelig europacup verdig.

De tre herrene Eliassen, Høgland og Kildal har alle fått tippe resultatet på kveldens kamp.

  • Høgland: 3–1 til Milan
  • Kildal: 2–0 til Milan
  • Eliassen: Bodø/Glimt vinner

Så gjenstår det å se om noen av dem får rett.

For ordens skyld: Journalisten i denne saken jobber på iFinnmarks kontor i Lakselv og er en av aktørene i regi under kampen i kveld.

Kampen den følger du her.

Kommentarer til denne saken