231.100 kroner ble samlet inn til familien til helikopterpiloten: – De setter utrolig stor pris på dette

Det er lagt ned masse blomster og lys utenfor Nordlyskatedralen etter helikopterulykken i Alta som krevde seks menneskeliv.

Det er lagt ned masse blomster og lys utenfor Nordlyskatedralen etter helikopterulykken i Alta som krevde seks menneskeliv. Foto:

Nå blir pengene satt på en konto administrert av Helitrans, til familien vet hva de ønsker å gjøre med summen.

DEL

– Familien er overveldet av støtte etter innsamlingsaksjonen, sier talsperson for familien og leder i Helitrans, Richard Simonsen til iFinnmark.

Tidligere i september startet Åse Digre i samarbeid med Helitrans en innsamlingsaksjon til de pårørende til helikopterpiloten som mistet livet 31. august på Skoddavarre i Alta.

Torsdag ble piloten fraktet hjem til Sverige, og Simonsen sier familien til piloten er veldig berørt av situasjonen, og at de synes det er fint at han endelig er hjemme.

– De sitter i samtaler med begravelsesbyrå nå, og er veldig preget av hele situasjonen.

LES MER: Åse samler inn til pårørende etter helikopterulykken: – Jeg har tenkt på piloten lenge

– Betyr mye

Simonsen har vært i tett kontakt med familien til piloten etter ulykka og sier pengene nå legges inn på Helitrans sin konto.

Før innsamlingen startet sa Helitrans at de skulle dekke alle utgifter til begravelse og begravelsestransporten til piloten.

STERKT PREGET: Sjef for selskapet Helitrans AS Richard André Simonsen  er sterkt preget av ulykken som har rammet selskapet hans.

STERKT PREGET: Sjef for selskapet Helitrans AS Richard André Simonsen er sterkt preget av ulykken som har rammet selskapet hans. Foto:

– Når det gjelder bidraget har jeg snakket med familien for å hører hvordan de ønsker dette. Pengene kommer til å bli satt på en egen konto til Helitrans, i påvente med hva familien ønsker å gjøre med pengene. Hva det er kan jeg komme tilbake til senere, men det blir nok noe som er til hygge for flere, sier han og legger til:

– De setter utrolig stor pris på initiativet.

Ulykka krevde seks menneskeliv. Fem lokale ungdommer fra Alta og den svenske piloten som ennå ikke er navngitt.

Det er ennå ikke klart hva som er årsaken til ulykka.

LES MER: Helikopterstyrten i Alta: Ber om umiddelbar inspeksjon av flere modeller

Artikkeltags