21 Widerøe-avganger kansellert tirsdag: – Veldig leit

STÅR: – De to maskinene vi måtte parkere i går, står også fremdeles på henholdsvis Vadsø og Kirkenes, noe som ikke er optimalt, sier pressevakt i Widerøa, Catharina Solli. 

STÅR: – De to maskinene vi måtte parkere i går, står også fremdeles på henholdsvis Vadsø og Kirkenes, noe som ikke er optimalt, sier pressevakt i Widerøa, Catharina Solli.  Foto:

Tirsdag har lavtrykket lagt seg over Finnmark. Det berører flytrafikken til Widerøe også tirsdag.

DEL

– Dette har aldri skjedd før, opplyste Widerøe mandag.

Tirsdag har det blitt verre for Finnmark sin del.

– Ja, lavtrykket har virkelig lagt seg over Finnmark denne tirsdagen, og det er vanskelig å si når det vil forsvinne. Meteorologene har sagt formiddag til oss, men det er vanskelig å spå. I går tok det mye lenge tid enn først forespeilet før deler av Nordland og Troms ble friskmeldt, sier pressevakt hos Widerøe, Catharina Solli.

Det påvirker også trafikken i Tromsø, der flere avganger retning Finnmark har blitt kansellert.

– De to maskinene vi måtte parkere i går, står også fremdeles på henholdsvis Vadsø og Kirkenes, noe som ikke er optimalt, sier Solli.

Hun sier selskapet er lei seg for problemene dette skaper, for innstillingene i flytrafikken gir uønskede ringvirkninger på mange plan.

– Folk har steder å dra og avtaler å holde. De flyr ikke bare fordi det er moro, så dette er leit. Det vil jo i tillegg påvirke cruisepassasjerer, som ikke kommer seg dit de har planlagt, sier hun.

Også Finnmarkssykehuset opplyser at de venter utfordringer utover dagen.

– Vi venter fortsatt utfordringer utover dagen, for pasienter som skal reise med rutefly. Årsaken er at Widerøe har innstilte flyavganger i Finnmark på grunn av unormalt lavtrykk. Vi oppfordrer reisende som blir berørt, om å forholde seg til informasjon fra flyselskapet og flyplassen de reiser fra, sier kommunikasjonssjef, Eirik Palm.

Artikkeltags