Politiet hadde stilt seg opp seg opp for en trafikkkontroll i Storgata i Honningsvåg i morgentimene fredag. Her oppførte bilistene seg eksemplarisk.

– Ingen reaksjoner er meldingen fra politiet på Twitter i etterkant av kontrollen.

De 20 som ble kontrollert fikk alle kjøre videre. Asle Heramb, politibetjent i Honningsvåg, forteller at målet for kontrollen var å sjekke promille og beltebruk hos sjåførene.

– Vi gjennomførte alkohotesting og sjekket førerkort. Det er en stund siden vi har hatt denne type kontroller grunnet korona. Så denne morgenen bestemte vi oss for å kjøre på, sier Heramb.

Han er fornøyd med at alle de 20 som ble kontrollert, hadde alt på stell. Samtidig forteller han at de fikk tilbakemeldinger om at sjåførene ønsket seg mer kontroll.

– Flere ga tilbakemeldinger om at det er mer ønskelig med kontroller som går på fart. Da spesielt på steder i sentrum der det ferdes mye barn, og langs veien på Nordvågen, i tillegg til kontroll på fjellet. Folk er opptatt av dette med at hastigheten ofte er for høy, sier betjenten.

Han legger til at politiet tar til seg tilbakemeldingene.

– Vi har fått en bil som vi kan gjennomføre stasjonære målinger med, så nå skal vi måle opp flere strekninger og ta flere målinger etterhvert. Vi har en del saker å ta tak i i disse dager, men når det blir roligere hos oss, vil dette prioriteres, avslutter han.