155 jegere kontrollert: Her er politiets resultater

Over to måneder har Reinpolitiet gjennomført kontroller av elgjegere og småviltjegere i Finnmark og Nord-Troms. Totalt har de sjekket 155 jegere pluss sju ikke-jegere. Resultatet ble 18 reaksjoner.

DEL

Reinpolitiet har vært gjennom opp til 30 vald, primært i kommunene Karasjok og Kautokeino, men også i Tana, Nesseby, Kvalsund, Porsanger og Alta. Totalt ble 116 elgjegere og 31 småviltjegere kontrollert i Finnmark.

Resultatene

Av alle kontrollerte i Finnmark er to jegere anmeldt for ulovlig jakt gjort før 1. september. Fire personer er i tillegg anmeldt for ulovlig motorferdsel. Tre jegere er anmeldt for å ha oppbevart våpen ulovlig. I tillegg er det undersøkt og opprettet fire saker for funn av ulovlig felte elg i kommunene Alta, Kvalsund og Kautokeino, ifølge en pressemelding.

I Nord-Troms er åtte elgjegere kontrollert. En av dem er anmeldt for ulovlig motorferdsel. I tillegg er syv andre personer, ikke-jegere, kontrollert i utmark. Fire av dem er anmeldt for ulovlig motorferdsel.

Preventiv effekt

Kontrollene har i hovedsak vært gjennomført med bil langs vei og med ATV i utmark, men noen kontroller er også gjennomført med helikopter i samarbeid med FeFo og Statens naturoppsyn (SNO). Formålet med kontrollene var å sjekke om jegere holdt seg til gjeldende regelverk innenfor vilt-, naturmangfold-, motorferdsel- og våpenloven, skriver politiet i en pressemelding.

– Vi er godt fornøyd med årets kontroller. Vi har i år som i fjor hatt flere samarbeidskontroller ute i felt sammen med SNO. Vi har stor tro på at tilstedeværelse og kontroll virker forebyggende. Vi har møtt på mange seriøse, imøtekommende og flotte jegere. Utrolig givende, sier Inger Anita Øvregård leder for Reinpolitiet.

Og legger til:

– Så sees vi igjen plutselig til neste år, sier Inger Anita Øvregård leder for Reinpolitiet.

Artikkeltags