Illustrasjonsfoto Foto: Knut Johansen

Feststøy, slåssing og fyll

Våryre finnmarkinger fikk politiet til å rykke ut flere steder i vestfylket natt til søndag.
SONJA E. ANDERSEN E-post
Publisert 22.04.2012 kl 19:07 Oppdatert 22.04.2012 kl 21:31

Tips en venn på e-post:Feststøy, trusler, slåssing og fyll natt til søndag går igjen i politiloggen for Vestfinnmark politidistrikt.

Feststøy

I løpet av den første timen etter midnatt fikk politiet melding om feststøy i Alta. Festen var avsluttet da politiet sjekket den første meldingen. På den andre utrykningen fikk huseier pålegg om å avslutte festen, noe som også ble etterkommet.

På morgenkvisten fikk politiet meldinger om feststøy fra to privatboliger i Hammerfest. Den ene festen ble avsluttet av politet fordi huseieren ikke var til stede. På den andre festen fikk huseier pålegg om å avslutte festen, noe som ble etterfulgt.

Truet vaktene

Litt før klokken halv to ble vaktene på et utested i Honningsvåg truet av en mannlig gjest i midten av 20-årene, som var misfornøyd med å ha blitt bortvist fra stedet. Imidlertid rettet han seg etter politiets pålegg om ikke å oppsøke utestedet mer den natten. Politiet venter at forholdet vil bli anmeldt.

Kastet ting rundt seg

Litt før klokken tre meldte vaktene på et utested i Hammerfest om en mann, også han i midten av 20-årene, som kastet ting rundt seg utenfor utestedet. Mannen hadde roet seg da politiet kom, men vil muligens anmelde en av vaktene for å ha ødelagt en gjenstand han hadde med seg.

Mannen ble kjørt hjem av politiet, og vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse.

Nektet å forlate sentrum

Litt over klokken tre påla politiet en mann i 20-årene å forlate Hammerfest sentrum fordi han hadde oppført seg bråkete mot andre mennesker. Men mannen etterkom ikke politiets pålegg, og har en anmeldelse i vente.

Ble skallet ned

Ved tretiden rykket politiet ut etter en melding om slåssing på et utested i Alta. Der fant de en mannsperson i midten av 20-årene som muligens hadde fått knekt nesten sin, og ble kjørt til legevakten.

– Ifølge mannen hadde en ukjent mann skallet til han inne på utestedet. Fornærmede ønsket ikke å anmelde forholdet. Politiet vil sjekke opp skadeomfanget og vurdere om saken skal følges videre, skriver Vestfinnmark politidistrikt i helgeloggen sin.

En halvtime etter fikk politiet en ny melding fra samme utested. Denne gang om tre menn i 20-årene som skulle ta vaktene på utestedet. Alle tre etterkom politiets pålegg om å forlate stedet.

Kvinner i slåsskamp

Halv fem søndag morgen rykket politiet ut til Hammerfest sentrum til en slåsskamp mellom to kvinner i 30-årene. Begge damene hevdet overfor politiet at det var i selvforsvar og den andre som hadde startet slåsskampen. Den ene kvinnen hadde kloremerker i ansiktet. Politiet har snakket med vitner til kampen, og mener at det muligens vil komme inn anmeldelse i saken.

På forsiden nå


Risikerer 21 års fengsel for overgrep mot barnebarnet

Først i voksen alder anmeldte en kvinne det påtalemyndigheten betegner som overgrep gjennom hele barndommen.

Borealis vinterfestival tok publikum med tilbake til vikingtiden

Det var stykket «Vikingdronninga» som trollbandt flere tusen små og store publikummere.