Det vil bli oppnevnt en settestatsråd for næringsminister Trond Giske (Ap) i Entra-saken. Foto: Terje Pedersen, ANB-arkiv

Innfrir ikke Telenor-krav

Indiske telebyråkrater er dagen etter Trond Giskes trusler langt unna å innfri Telenors krav til hvordan auksjonen av mobillisenser bør gjennomføres.
Publisert 14.05.2012 kl. 17:32 Oppdatert 14.05.2012 kl. 17:38

Tips en venn på e-post:

www.ifinnmark.no Se alle stillinger (41)
Protestene fra Telenor og andre mobilselskaper mot de planlagte vilkårene for den kommende auksjonen av mobillisenser har ikke nådd fram i det administrative utvalget som søndag leverte sin innstilling til regjeringen.

Tvert om har Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) på noen punkter skjerpet kravene.

Innstillingen ble levert dagen etter at næringsminister Trond Giske (Ap) hadde møter med Indias telekommunikasjons- og IT-minister Kapil Sibal og nestleder i planleggingskommisjonen, Montek Singh Ahluwalia.

I møtene advarte Giske mot mulige ringvirkninger i markedet dersom Telenor trekker seg ut av India, slik selskapet truer med dersom ikke vilkårene for lisensauksjonen endres.

Informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor-Asia sier til NTB at selskapet registrerer at TRAI kun gjør kosmetiske endringer. Telenor-Asia setter nå sin lit til politikerne.

– TRAI holder fast på et opplegg som vil støte bort nye aktører i markedet. De har skuslet bort muligheten til å rette opp feilene når de står ved sine ulogiske krav og i tillegg foreslår ytterligere avgifter på frekvensene. Det har lenge vært klart at løsningen hviler på skuldrene til landets politiske ledelse, sier Mandelid i en e-post. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Politiet sørget for avliving av disse to hundene

Politet melder at de i går var hos hundeier Ingrid Goin i Fægfjord og avlivet to hunder. Hundene skal være de samme som i 2010 ved dom skulle avvlives. Goin benekter at hundene er Lady og Viking.

– Jeg ønsker Tromsø alt vel, men de skal ikke rane resten av kysten

Aps nestleder Helga Pedersen ber om mobilisering mot distriktsfiendtlig regjering.

FINNMARKSLØPET

En syv år gammel drøm oppfylles

Anna Dorthea Yri (18) er den yngste deltakeren i Finnmarksløpets lengste distanser.