Gode tall for Yara. Foto: Ole Walter Jacobsen, Yara/ANB/Illustrasjon

Gode Yara-tall

Yara leverer bedre enn ventet for 1. kvartal, og øker både resultat før skatt og driftsinntektene.
Publisert 27.04.2012 kl 08:04 Oppdatert 27.04.2012 kl 11:01

Tips en venn på e-post:

www.ifinnmark.no Se alle stillinger (33)Yara fikk et resultat før skatt på 3,739 milliarder kroner. Dette er noe bedre enn samme kvartal i fjor, da resultat før skatt ble 3,714 milliarder.

– Yara rapporterer et sterkt resultat for første kvartal, med fortsatt gode marginer og et oppsving i leveransene i Europa, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International.

Også driftsresultat før renter, skatt og avskrivninger (EBITDA) er gode. Tallet i 1. kvartal var på 4,31 milliarder kroner, mot 4,28 milliarder kroner i 1. kvartal i fjor.

– Som forventet øker etterspørselen på den nordlige halvkule, etter en svak første halvdel av innkjøpssesongen. Denne forbedringen er nødvendig for å unngå en ytterligere nedgang i globale kornlagre, sier Haslestad.

Yaras driftsinntekter i første kvartal var på 21,3 milliarder kroner. Det er en oppgang fra første kvartal i fjor da inntektene var 19,8 milliarder. (ANB-NTB)

På forsiden nå


– Ap ville sende Sametinget ut i fullstendig kaos!

Nå vil sametingspresident Aili Keskitalo (NSR) utvide sin regjering, med medlemmer fra listene som berget makta for henne i dag.

Spanjol gikk seg vill: I am «lost»

Et Sea King-redningshelikopter er sendt ut på søk etter spanjolen.

Her er de 300 heldige

En av dem får fredag mulighet til først å kjøpe kremdøgn i Altaelva til sommeren. Se hele lista med flere tusen personer her.