HIP OG HOP: Jaa9 og OnkelP hadde noen lydproblemer, og løste det ved å få publikum til å bråke ekstra mye. Foto: Inge Wahl

Minifestival leverte

Årets Go! Gednje siktet bredt og traff godt. Selv om oppmøtet ikke var det beste.
Publisert 04.09.2011 kl. 17:31 Oppdatert 05.09.2011 kl. 07:57

Tips en venn på e-post:


HIP OG HOP: Jaa9 og OnkelP hadde noen lydproblemer, og løste det ved å få publikum til å bråke ekstra mye. Foto: Inge Wahl
BEGEISTRET: Sissel Røstgaard og Berit Ballari hadde tatt turen fra Varangerbotn, og koste seg. Foto: Inge Wahl
SHACKLES: De to jentene i Shackles var populære hos de yngre besøkende. Jentene tok seg tid til å skrive autografer til alle som ville ha etterpå. Foto: Inge Wahl
HØYDEPUNKT: Flere av de eldre publikummerne lot seg gripe av de gamle låtene til Stage Dolls. Foto: Inge Wahl

Jaa9 & Onkel P, Stage Dolls og Casa Murilo var blant artistene som fikk publikum til å gløde under lørdagens minifestival.

Musikken og publikum fylte brøytebilgarasjen i Gednje. Berit Ballari fra Varanger var blant dem som koste seg i folkehavet.

Denne gangen var arrangementet delt i to. En ungdomskonsert, og en for de over 18 år.

– Dette var god underholdning. Bra stemning. Jeg ble ekstra imponert av Casa Murilo, sier hun til Finnmarken etter at konsertene er over.

Se flere bilder her

Nostalgisk

Som sjåfør for resten av følget, var hun i form til å få med seg det meste. Dette er første gang hun besøker den to år gamle festivalen.

– Jeg hørte det var mer folk i fjor. Det virker ikke som alle har kjent sin besøkstid denne gangen, sier den 26 år gamle jenta med forsiktig skuffelse i stemmen.

Hun mener det er kjedelig med labert oppmøte, for selve konseptet med festival til fjells skuffet henne ikke.

– Casa Murilo gjorde en kjempeopptreden. Folk danset og sang med til konsertene, fortsetter hun fornøyd.

De trønderske rockerne i Stagedolls vekket nok nostalgiske minner hos mange publikummere. Ballari forteller drømmende om hvordan hun husker musikken deres fra den gamle filmen Frida – med hjertet i hånden.

– Skal du tilbake neste år?

– Ja, jeg tror det. Det var en bra kveld med masse hyggelige folk, avslutter hun fornøyd.

Raperne Jaa9 & Onkel P imponerte også. Selv om duoen hadde litt lydproblemer, fikk de publikum med på å danse og rope. Det var korte pauser mellom konsertene på festivalens ene scene.

Les og se mer i mandagens utgave av Finnmarken.

På forsiden nå