Budsjettarbeidet i Porsanger

Av

– I alle nye forhold kan det da skje i forelskelsens rus, at en er med på tiltak en kanskje ikke var forberedt på, skriver leder i Porsanger Ap, Kjetil Hanssen, om budsjettarbeidet i kommunen.

Kjetil Hanssen

Leder Porsanger Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Skjerdump iFinnmark på budsjettdagen.

Skjerdump iFinnmark på budsjettdagen.

DEL

MeningerPorsanger Arbeiderparti fikk ikke flertall for det forslaget vi hadde utarbeidet sammen med SV og SP. Det aksepterer vi.

Vi ønsker ikke å motarbeide noen andre politiske partier, men vi ønsker å heve nivået på debatten mellom de politiske partiene. Vi ønsker ikke at enkeltpolitikere eller grupper skal skjelles ut, men behandles med respekt.

TLP, Frp og Høyre fant hverandre i et nytt og uventet forhold. I alle nye forhold kan det da skje i forelskelsens rus, at en er med på tiltak en kanskje ikke var forberedt på.

Vi tror ikke at alle i TLP ønsket å si opp avtalen med Solbrått aldershjem, eller trekke ned en liten million på skolesektoren. Det er imidlertid budsjettvedtaket.

Vi tror ikke alle i Høyre og Frp ønsket å kutte Barnevernstjenesten med 750.000,- kr. Det ble imidlertid vedtatt.

Vi tror at mange ønsket å styrke grunnbemanninga på Porstun. Det ble ikke vedtatt. Vi tror at mange ønsket seg Frivillighetssentralen. Det ble ikke vedtatt.

Vi tror at flere av forslagene kom fordi en ønsket å redusere eiendomsskatten, og det lyktes flertallet med.

Vi ønsker en arbeidsform der en trekker i lag både politisk og administrativt, for et bedre Porsanger. Der tror vi at vi kan lykkes, men det forutsetter et bedre arbeidsklima og en økt ryddighet fra alle partier i prosessene.

Artikkeltags