De små strømleverandørene får gode karakterer av kundene. Foto: Vidar Ruud, ANB

Rekordbillig strøm

Ikke siden 2007 har strømmen vært så billig som nå.
Publisert 21.05.2012 kl 08:27 Oppdatert 21.05.2012 kl 10:34

Tips en venn på e-post:Lokale meglere

[Avisa Nordland] Gjennomsnittlig pris på den nordiske kraftbørsen Nord Pool Spot var i første kvartal 29 øre per kilowattime (kWh), mot 52 øre samme periode i fjor.

– De lave prisene skyldes at vi har hatt en uvanlig mild vinter med mindre strømforbruk enn vanlig. I tillegg fikk vi svært mye nedbør i fjor som fylte opp magasinene våre, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i bransjeorganisasjonen Energi Norge tyil Avisa Nordland.

– En tredje faktor er nedgangen i europeisk industriproduksjon, som har redusert etterspørselen etter kraft på kontinentet,

Og når strømmen blir billigere, betyr det sparte utgifter for norske familier.

En vanlig familie vil spare rundt 2.000 kroner i året på de lave prisene.

Også i høst og i vinter har prisene til tider ligget på det som da var laveste nivået på fem år, og Energi Norge tror trenden vil fortsette godt inn i 2012.

Det tror også salgssjef Ole Angellsen i BE Kraftsalg AS i Bodø, som i mars og april solgte boligstrøm til under 30 øre per kWh.

– Årsaken til dette er store nedbørsmengder, og høy temperatur sørpå i mars. Dermed holder fyllingsgraden seg stabil i magasinene, noe som selvfølgelig gir seg utslag på prisene, sier Angellsen.

Og i sommer blir det priskrig. Her kan du lese mer om det.

På forsiden nå


Både kontoen og utslippene over Finnmark øker - ba Solberg om pengehjelp

Gutten i Nikel-røyken er nå Russlands rikeste mann

Hvert år spyr smelteverket ut fem ganger mer soveldioksid enn tillatt i Norge. Eier Vladimir Potanin tjente 2,8 milliarder dollar i fjor.

– Ap ville sende Sametinget ut i fullstendig kaos!

Nå vil sametingspresident Aili Keskitalo (NSR) utvide sin regjering, med medlemmer fra listene som berget makta for henne i dag.