Husleiene øker mer enn det SSB har beregnet. Dermed er også den samlede prisstigningen trolig større enn det de offisielle tallene viser. Foto: Terje Pedersen, ANB (ill. foto)

Rolig leiemarked

Leiemarkedet er rolig i påvente av en ny høysesong, men det begynner allerede å bli rift om de gode utleieboligene fra sommeren av.
Publisert 03.05.2012 kl. 12:33 Oppdatert 03.05.2012 kl. 13:30

Tips en venn på e-post:
– Mange utleiere lagt ut leilighetene sine nå etter påske. Dette har ført til flere ledige leiligheter på markedet enn på lenge. Leietakerne har mange leiligheter å velge i og er kresne både på pris og kvalitet, sier daglig leder Geir Skogheim i Utleiemegleren.

Men selv om april var preget av påske og en rekke fridager, er leietagerne nå i gang med å orientere seg for å finne seg en bolig før en kaotisk høysesong setter inn.

– Vi anbefaler dem som skal ha leilighet i sommer, til å gå ut i markedet allerede nå for å kunne sikre seg en god utleiebolig. Husk at det er vesentlig færre leietakere i markedet nå enn det er juni, juli og august, sier Skogheim.

Han legger til at det fortsatt er høy aktivitet blant de mindre investorene som ønsker å kjøpe boliger for å leie ut videre.

Utleiemeglerens prisoversikt for april viser at det nå i snitt koster 7.342 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 3,9 prosent fra måneden før. Sammenlignet med samme måned i fjor er det imidlertid en oppgang på 5,5 prosent.

I snitt kostet det 10.444 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i april, en nedgang på 2,0 prosent fra mars. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,0 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14.694 kroner i måneden, og det er 3,4 prosent mindre enn i mars. I forhold til mars i 2011 er det en nedgang på 2,4 prosent.

Les også: Flere unge må leie

I Trondheim koster en 3-roms leilighet i snitt 12.416 kroner, noe som er ned 4,7 prosent fra mars. Sammenlignet med april i fjor, er det en oppgang på 3,4 prosent.

– Studentene er for alvor på jakt etter bolig. Mange ønsker å tegne kontrakt allerede nå for å sikre seg bolig, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

– Vi merker også en betydelig økning i antall utenlandsk arbeidskraft som rekrutteres til Trondheim. Mange av dem ønsker i første omgang å leie bolig for eventuelt å kjøpe senere. Dette gjelder primært høyt utdannede utlendinger knyttet til forsknings-, studie – og offshoremiljøene.

Dyrest

Stavanger topper statistikken over hvor dyrt det er å leie bolig i Norge.

I snitt kostet det 14.780 kroner å leie en 3-roms leilighet her i april, og det er en oppgang på 0,9 prosent fra mars.

Sammenlignet med samme måned i fjor er oppgangen på hele 10,6 prosent.

Stiger mest

I snitt kostet det 9.106 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i april, og det er en oppgang på ikke mindre enn 15,9 prosent sammenlignet mars.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 17,1 prosent. (ANB)

På forsiden nå